Web Analytics Made Easy - Statcounter

‌رییس توسعه مکانیزاسیون جهادکشاورزی گیلان گفت: شهرستان‌های آستانه و لاهیجان در صدر جدول کاهش سختی برداشت برنج قرار دارند.

‌حیدر کامیاب در گفت‌وگو با ایسنا گفت: برداشت مکانیزه برنج موجب کاهش 50درصدی قیمت تمام شده برداشت برنج می‌شود و هم اکنون تولید مکانیزه این محصول در گیلان رو به رشد است.

وی افزود: شهرستان‌های آستانه و لاهیجان در برداشت مکانیزه برنج از دیگر شهرستان‌های گیلان جلوتر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کامیاب با بیان اینکه شهرستان رشت بزرگترین شهرستان برنج خیز کشور است، خاطرنشان کرد: در برداشت مکانیزه برنج، شهرستان رشت در بخش میانی جدول مکانیزاسیون برنج گیلان قرار دارد.

وی افزود: سال گذشته در 112هزار هکتار از شالیزارهای گیلان برداشت برنج به صورت مکانیزه انجام شد، این در حالیست که پیش‌بینی می‌شود امسال برداشت مکانیزه این محصول در 140هزار هکتار از شالیزارهای این استان انجام شود.

رییس توسعه مکانیزاسیون جهادکشاورزی گیلان با بیان اینکه استفاده از کمباین‌ها موجب کاهش ریزش دانه در زمان برداشت برنج می‌شود و در روش برداشت مکانیزه برنج ریزش دانه در هر هکتار کمتر از 2درصد است، تصریح کرد: در روش برداشت سنتی برنج ریزش دانه در حدود 4 تا 5 درصد در هر هکتار است.

وی افزود: برداشت مکانیزه برنج علاوه بر حذف هزینه‌های کارگری موجب افزایش کیفیت برنج نیز می‌شود.

حیدر کامیاب خاطرنشان‌ کرد: تولید مکانیزه برنج موجب شده که جوانان گیلانی به تولید این محصول به چشم یک حرفه صنعتی نگاه کنند و رغبت فرزندان روستایی به شالیکاری بیش از گذشته شود.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۳۰۵۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبدانان گفت: در سال زراعی جاری ۲۹ هزار هکتار از اراضی شهرستان زیر کشت انواع محصولات کشاورزی شامل گندم، جو، دانه‌های روغنی و حبوبات رفته است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از ایلام، عبدالنبی امینی پور امروز- شنبه هشتم اردیبهشت ماه- در جمع خبرنگاران اظهار کرد: علی‌رغم کاهش ۳۴ درصدی بارش‌ها در سال زراعی جاری، اما به دلیل اینکه بارش‌ها در زمان مناسب بارید پیش‌بینی داریم میزان محصول مورد انتظار به دست آید.

وی افزود: اگر حوادث غیر مترقبه رخ ندهد از ۲۲ هزار هکتار زیرکشت گندم ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارعه آبدانان برداشت و تحویل چهار مرکز خرید در شهرستان خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان آبدانان اضافه کرد: علی‌رغم مساعد نبودن شرایط جوی در ابتدای کاشت محصولات کشاورزی از جمله کشت کلزا، امسال برای نخستین بار ۳۵۰ هکتار از اراضی منطقه زیر کشت دانه‌های روغنی (کلزا) رفت که پیش‌بینی می‌شود ۴۰۰ تن کلزا برداشت شود.

امینی‌پور با اشاره به مشکلات بخش کشاورزی، گفت: بارش‌های اخیر باعث تخریب کامل جاده‌های بین مزارعه شده که انتظار می‌رود ادارات عضو برداشت در جهت مرمت، ترمیم و رکلاژ جاده‌های بین مزارع همکاری لازم را با مدیریت جهاد کشاورزی انجام دهند.

وی با اشاره به مشکل سوخت ادوات کشاورزی، افزود: با توجه به توپوگرافی منطقه، گستردگی حوزه، طولانی شدن زمان برداشت محصول، و وجود بیش از ۲۰۰ دستگاه کمباین در پیک برداشت گندم و جو میزان سوخت تعیین شده برای هر هکتار کشت دیم ۱۱ لیتر و برای کشت آبی ۲۱ لیتر کافی نیست و انتظار می‌رود شرکت پخش فرآورده‌های نفتی تمهیدات لازم را در این خصوص به عمل آورد.

وی ادامه داد: ۴۸ دستگاه کمباین در منطقه کار برداشت محصولات کشاورزی را انجام می‌دهند، اما در زمان برداشت با اضافه شدن کمباین‌های غیر بومی این تعداد به ۲۰۰ دستگاه می‌رسد.

کد خبر 748568

دیگر خبرها

  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش‌بینی برداشت ۳۰ هزار تن گندم مازاد از مزارع آبدانان
  • کار برداشت گل محمدی از باغات شهرستان خاش آغاز شد
  • رصد دقیق ۴۷۰۰۰۰ هکتار برنج شمال با داده‌های فضایی
  • برداشت ۱۳ هزار تن سیر از اراضی زارعی دزفول
  • پیش بینی برداشت افزون بر ۶ هزار تن غلات در گراش
  • آغاز برداشت گندم از سطح سه هزار و ۵۰۰ هکتار از زمین‌های زراعی شهرستان بمپور
  • افت تراز آب های زیرزمینی در کهگیلویه/توقف کشت برنج با آب زیرزمینی